Pagavai – paleisk 2017

2017-04-08, šeštadienis.

Ši diena ypatinga. Šiandien muselininkų renginys. Verpeto klubo organizuojamas ,,PAGAVAI – PALEISK 2017″.
Ankstų rytą pagriebiu Gedą ir abu skriejam keliu. Diena vėsi, bet atrodo bus saulėta. Keliu skriejam greitai, nenorime vėluoti į registraciją kuri vyksta iki 9 ryto. Įriedam pačiu laiku, pilna automobilių, visas būrys stoviniuoja. Smagu tiek bendraminčių vienoje vietoje sutikti. Kai kurie čia jau nuo vakar.

Kai visi susirenka, ir nebelaukiama atvykstančių prasideda renginys, kalbos ir numerių traukimai.
Susirinkimas
Mano kolega tapo Modestas iš Klaipėdos. Gedui kolega iš Marijampolės, Martynas. Šokam į rūbus ir susitariam visi viena mašina pavažiuoti. Toli nevažiavom. Visa diena mūsų. Taip ramiai, be streso porom visi ir išsivaikščiojam kas sau.

Su Modestu einam ruožą, nuo tos vietos kur aš kaip tik prieš kelias savaites žvejojęs su Vaidu, tačiau baigėm tą kart ten, kur šį kart pradedam savo kelią ir einam pasroviui toliau. Modestas čia kadaise buvęs, o man nauji plotai.

Upė Upė UpėLizdelisLizdelis
GėlytėUpė
Modestas priekyje, štai ir jo valų piniginę randu. 🙂 Gerai, kai yra kas seka pėdom. Vėliau aš į priekį einu, jaučiu kaip mane stebi ir gaunu gerų patarimų kaip teisingai ,,pravodkę” padaryti. Kiekvienas žvejys turi savo pasaulėžiūrą, savo būdus ir savo patarimus. O aš dar kempinės etape. Siurbiu visą informaciją ir praktinius patarimus. Jis ramiai saulėgrąžas lukštena, nemėto be reikalo. Ieško vietų kur gali žuvis stovėti. Skaito vandenį. Taip lėtai ir akylai stumiamės į priekį. Kibimų nėr. Bet vietos gražios. Suvalgom ant išvirtusio medžio po obuoliuką. CHAMPION veislės – patys skaniausi ir motyvuojantys. 🙂 Kulniuojam toliau.

Šylant orui pradeda kur ne kur kilti vabzdžiai. Dar po kiek laiko pastebim ir pirmuosius žuvų bulkavimus. Ir štai vienoje gražioje vietoje išgirstu Modesto šūksnį – turiu! Atbėgu, o anam gale upėtakiukas. Apie 21 cm, spėju su metru pažiūrėti ir gražiai nukabinęs paleidžiu iš savų rankų. Delnais sumušam. JEEE! Donio rištas spudleriukas suveikė.Modestas Upė
ŠalpusniaiMedis
Žuvis suteikia vilties. Tačiau už artimiausio posūkio prieiname ruožą kur upė labai sekli, lygi be kliuvinių ir srovė tokia minimali. Kažkur dar papietaujam. Tenka nueiti kokį puskilometrį kol prieiname gražesnę vietą ir ten Modestui profesorius upėtakis nueina.
Žvejys ir upė
Žibuoklės
Toje vietoje gerai apgaudome, skirtingomis musėmis, bet nieko. Pasibaidė turbūt.
Vabzdžių vandens paviršiuje daugėja, žuvų juos renkančius irgi. Gal kokie kiršliokai duoda gazo..

Taip diena ir prabėga. Grįžtant teko praeiti kalnais, miškais ir prie tokio upelyčio užėjom apleistą samagono fabrikėlį… Galiausiai sutinkam kolegas Gedą ir Martyną ir dar besėdint visiem greta subulkuoja žuvis.
Kiršliams dar per anksti
Martynas sausa musele gražų kiršlį pagauna ir paleidžia.

Grįžtam į bazę.
Trys muškietininkai

Varžybų dalyviam sekėsi įvairiai, kai kam kiršlių papuolė, vienam kitam upėtakis.

Kadangi namuose žmona su pilvu manęs laukia, tai su Gedu sėdam ir nelaukę rezultatų grįžtam kiekvienas į savus namus. Buvo gera diena.

Viso renginyje dalyvavo 33 žvejai, buvo pagauta 18 įskaitinių upėtakių.  Pirma vieta- Aurimas Mizgiris, antra vieta Donatas Lesiūnas, trečia vieta Vaidas Jakutis.

Sveikinimai ir linkėjimai žemiečiui Vaidui!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *